År 2009, Siste april i Lund
 
Tillsammans med några tiotusentals andra studenter gjordes det obligatoriska besöket på Systembolaget dan före dan.
 
 
Den siste april kl 09 var vi plats i stadsparken och öppnade första cidern...
 
 
...taggade...
 
 
...och inte direkt ensamma i parken.
 
 
Tolv timmar, sjutton cider, en dubbel kaffe latte samt ett klädombyte senare var festen fortfarande igång. Vi åt övergrillat kött på papperstallrikar och potatissallad ur bunke och drack lite mer billig cider.
 
 
Sen stack vi till nation och festan höll på fram till småtimmarna.
 
 
 
FEM ÅR SENARE
 
År 2014, Valborgsmässoafton i Linköping
 
Pappa har, i god tid före spektaklet, besökt Systembolaget för att inhandla noga utvald dryck.
 
 
Kl 09 är jag på plats framför datorn och tar några klunkar friskt kranvatten.
 
 
Jag går ut en sväng, men det regnar och är ganska kallt så går snabbt in igen och tar på mig en tröja. Man vill ju inte bli förkyld. Dessutom var det genska folktomt i trädgården.
 
 
Tolv timmar senare har vi ätit en delikat trerätters middag med kalvfilé och risotto till huvudrätt samt sett Robert Gustafssons jubileumsrevy på TV. Nu är det läggdags. Klockan är ju efter 22 och det är trots allt en dag imorgon också.
 

4 kommentarer

mormor

01 May 2014 07:32

En utveckling klart till det bättre. Men det är bra har minnena från Lund med dig. Så var det gjort.Kram . PS Jag tände en brasa inomhus drack vin ur tunna och åt en god sallad. Skönt.

Svar: Det beror ju lite på hur man ser på saken, men det märks ju att man har blivit äldre!Låter som att du hade en mysig valborg också :)
Felicia

madridanhängare

01 May 2014 08:08

Det var klockan 22 festen började. Två snygga mål och för första gången i historien är två lag från samma stad i final. Vilken Valborg !

mamma

01 May 2014 09:11

Det var bättre förr - eller?

Svar: På sätt och vis!
Felicia

Linn

01 May 2014 09:39

Haha. Bästa inlägget.
Är det rabarberpaj ni hade till efterrätt? *jätteavundsjuk*
Och vad var det för spännande förrätt??

Svar: Jajjamen, rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt. Och till förrätt hade vi två sorters fyllda krustader; smält brie och marmelad samt gräslöksröra och lax :).
Felicia

Kommentera

Publiceras ej