Jag håller på att bli lite galen tror jag. Förutom kassörskan på ICA har jag inte träffat en levande själ på tre dagar. (ja, jag handlade faktiskt idag. Dock ingen middagsmat, färdigrätterna håller än). Den här kursen är helt sinnessjuk. Transmissioner. Man förstår ingenting, man bara gör, och hoppas att hjärnans minnescentra är tillräckligt stort. Just nu känns det dock som att allt jag lärde mig på förmiddagen har ersatts av det jag lärt mig på eftermiddagen. Galen, som sagt!
 
Och så har de hållt på hela dagen att fälla träd utanför fönstret. Motorsågsljudet i kombination med filmmusik från Sagan om ringen är inte ultimat (men bättre än enbart motorsågen).
 
För övrigt är det ganska bra, tror jag. Känner mig underligt upprymd för att vara någon som ska skriva en av sitt livs viktigaste tentor imorgon. Kan bero på att jag är hög på socker efter för många kakor, men jag ska ta tillvara på det och plugga så länge jag orkar ikväll.
 
Jag hoppas att min drömtenta kommer imorgon.

Fellans drömtenta:
  • En av de fyra uppgifter jag lärt mig om planetväxlar
  • En av de fyra uppgifter jag lärt mig om skruvar
  • Härledningen av pinnmåttet på ett utvändigt evolventkugghjul med jämnt antal kuggar
  • En centrifugalkoppling
  • En utvändig växel med två kugghjul
Ser tentan ut så imorgon får jag en femma. Håll tummarna för mig!
 
P.S. Jag undrar också varför i all världen jag ska kunna härledningen av pinnmåttet på ett utvändigt evolventkugghjul med jämnt antal kuggar. Jag vet inte ens vad ett evolventkugghjul är för något. Men härledningen kan jag, så finns det någon högre makt därute tycker jag han/hon/hen borde låta mig få visa det.
 
P.S.2 Ni kan vara lugna, om det inte går vägen för mig imorgon har jag en stabil reservplan. Det är nämligen så att min pappa har varit avundsjuk på mig hela veckan för att jag har fått sitta och studera något så roligt som transmissioner. Så jag låter helt enkelt honom skriva tentan nästa gång.