Jag har alltid gillat hästar, näst efter koalor är de mina favoritdjur. Var ofta avundsjuk på kompisarna som hängde i stallet. En längre tid har jag tänkt att jag skulle vilja lära mig att rida, inte bara för att jag tycker om hästar utan även för att det skulle vara nyttigt för mig som har otroligt svårt att koppla av. Det har dock alltid funnits hinder i vägen, saker som tidsbrist eller en pressad ekonomi, som gjort att jag skjutit upp mina drömmar.
 
Nu har jag äntligen tagit tag i saken och i måndags var jag på mina första ridlektion. Fick med mig min snälla syster och tog bussen ut till Lomma. Det var katastrofdåligt väder, spöregn och snålblåst, så jag och Linn var lagom glada när vi efter tre kilometers promenad äntligen kom fram till ridklubben. Allt missnöje försvann dock i samma stund som jag klev in i stallet och fick hälsa på hästarna. Så vackra, fantastiska djur!
 
Själva lektionen bestod mest av praktisk information, avstigning och påstigning etc. Men vi fick även träffa hästarna vi ska ha för fem lektioner framöver och några varv i skritt i ridhuset hanns också med. Jag längtar redan till nästa måndag, är säker på att dessa lektioner kommer bli min veckas höjdpunkt hela hösten!
 
"Min" fina häst Gazelle.